logo

Over ons

Waarom we een kandidatenplatform voor de gemeenteraadsverkiezingen aanbieden.

Wij zijn een brede groep van organisaties, maatschappelijk, wetenschappelijk, journalistiek en commercieel. En wij hebben als doel de kiezer beter te informeren over de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Een sterke democratie vereist een sterke informatiepositie van de burger. Hoe kunnen burgers hun vertrouwen leggen in kandidaten voor de gemeenteraad als er nauwelijks informatie over ze te vinden is? Nu is slechts de naam, woonplaats en gender te zien op het stembiljet; Dat vinden wij niet voldoende. Extra informatie is her en der te vinden via politieke campagnes of websites, maar deze is niet volledig en niet overal gelijk. 

Daarom hebben we op deze website nu alle kandidaten van Nederland staan met extra informatie over wie wij zijn. Dit is de digitale kandidatenlijst zoals we die graag bij elke verkiezing willen zien.

*disclaimer niet van alle kandidaten is de informatie compleet, deze is soms niet aangeleverd door henzelf of kon niet gevonden worden in openbare bronnen door een van onze vrijwilligers.

Samenwerking


Open State foundation

Open Data transparante samenleving

Open State Foundation (OSF) is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk, en heeft als missie het bijdragen aan een digitaal transparante overheid en daarmee een controleerbare en vitale democratie.

Pointiful

Leidse ICT startup die met slimme platforms mensen vooruit wil helpen.

Johan van der Boog en Stijn de Vreede willen met handige websites en apps werken aan een toegankelijkere en transparantere maatschappij.

RPO

Regionale publieke omroepen

Alle dertien publieke regionale omroepen in ons land zijn verenigd in de Regionale Publieke Omroep (RPO). Ze werken samen in onder meer Bureau Regio, dat onderdeel uit maakt van de nieuwsredactie van de NOS. Op die plek worden nieuws en reportages uitgewisseld met NOS Nieuws. Ook worden dagelijks meerdere bulletins van het NOS Journaal Regio uitgezonden op de landelijke tv-zenders. Daarnaast werken de regionale omroepen en de NOS samen op het gebied van journalistieke research.

De Volkskrant